Big tech bedrijven tasten onze democratie aan.

Big tech bedrijven tasten onze democratie aan.

Vrije meningsuiting is een cruciaal onderdeel van een vrije en democratische samenleving. De grote technische censuur stelt grenzen hieraan.




 

In deze tijd hebben Big Tech bedrijven (Facebook, Twitter, Google, Youtube) een enorme impact op ons leven. Van wat we kopen, waar we naartoe gaan en zelfs wat we voelen, bijna alles wat we doen wordt bepaald door wat zoekmachines en platforms ons laten zien. Het tast zelfs onze democratie aan. Want stel dat alles wat we wel en niet online kunnen zeggen, lezen of bekijken wordt beperkt door grote technische censuur, betekent dit dat we minder vrij zijn. Dit is een grote schender van de vrijheid van meningsuiting.

 

 

Donald trump:

Donald Trump was misschien wel het meest prominente voorbeeld van iemand wiens communicatie werd afgesneden door sociale media. Veel mensen vinden dat Twitter veel te traag was, aangezien Trump jarenlang, ook voordat hij president werd, verdeeldheid en rassenhaat had aangewakkerd.:

“van Mexicaanse immigranten: "Ze brengen drugs mee. Ze brengen misdaad. Het zijn verkrachters. En sommigen, neem ik aan, zijn goede mensen”

Dit terwijl Trump zelf geen racist is en de harde feiten naar boven haalde, wat de media graag wil censureren.




  Toen Twitter zijn account verwijderde, zei het dat dit kwam omdat Trump een gewelddadige opstand tegen het Congres aanmoedigde. Veel critici zeiden dat Twitter wachtte tot Trump op weg was om actie te ondernemen, omdat het bedrijf bang was dat de president een manier had gevonden om het bedrijf te straffen toen hij nog in functie was

 

Inhoud of je account verwijderd ?

Als je inhoud hebt verwijderd van een social media platform of erger nog, je account wordt verwijderd, heb je het recht om een ​​rechtvaardiging te ontvangen. Het platform zou u er normaal gesproken een moeten bieden, hoewel u meestal geen erg precieze reden krijgt. Als je het niet eens bent met de vage redenering, is er een beroepsprocedure, maar het komt zelden voor dat een verbod ongedaan wordt gemaakt. En een zaak voor de rechter brengen is traag en duur. En meestal weet je niet wat je moet uitdagen, behalve dat je gecensureerd werd. 

 

EU regelementen

Tot nu toe heeft de EU enkele regels opgesteld over wat Big Tech-platforms niet mogen toestaan ​​op hun socialemediakanalen. En deze worden ondersteund door boetes. Maar dit stimuleert Big Tech om voorzichtig te zijn en legitieme vrijheid van meningsuiting te censureren. En het meeste van wat we op sociale media mogen zeggen, verspreiden of bekijken, wordt bepaald door Big Tech-bedrijven zelf. Enkele jaren geleden heeft de EU samen met Big Tech en social media platforms een gedragscode opgesteld.

 

Oplossing

De oplossing is dat regeringen en de EU de regels veranderen zodat ze ons beschermen tegen censuur. We hebben recht op vrije meningsuiting, of we ons nu offline of in de online wereld bevinden. Het zouden onze gekozen vertegenwoordigers moeten zijn, handelend in het belang van het publiek, die de wetten schrijven over gedrag in de online wereld, niet bedrijven, die handelen in het belang van aandeelhouders

 

Wanneer Big Tech zijn eigen rulebook opstelt, betekent dit dat onze toespraak en onze democratie wordt geregeerd door een niet-gekozen technologiebedrijf dat voornamelijk wordt gedreven door winst. Dat is niet het soort democratie dat we willen.

 

In Nederland wordt dit ook gedaan. Alle feiten die over het Covid-19 word verspreid wat aangeeft dat het helemaal geen klasse A ziekte is zoals bijv. Ebola word direct verwijderd.
Dit geeft direct aan dat er iets te verbergen is.

Politicus en lijsttrekker van het FVD Therrie Baudet probeert youtube voor de rechter hiermee te slepen:


0 Reacties:

U dient eerst ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen. Indien u nog niet geregistreerd bent, kan dat HIER .

Wellicht ook Interessant.

 PCR covid-19 testen zijn onbetrouwbaar
  • door Andrew Fizia
  • 2021-Jul-09
PCR covid-19 testen zijn onbetrouwbaar
 Asielzoekers / vluchtelingen overvloed
  • door Andrew Fizia
  • 2021-Jun-22
Asielzoekers / vluchtelingen overvloed