Onderwijs op afstand niet voor staatsburgers

Onderwijs op afstand niet voor staatsburgers

Deze brief/email is gericht aan het NOB, rijksoverheid ministerie van onderwijs, stichtingen die ondersteuning kunnen bieden voor Nederlanders in het buitenland&nbsp
Deze brief/email is gericht aan het NOB, rijksoverheid ministerie van onderwijs, stichtingen die ondersteuning kunnen bieden voor Nederlanders in het buitenland  en alle 8 Nederlandse scholen die digitaal lesgeven.

Ik als vader heb mijn (tijdelijke) baan in Indonesie en dat is de reden waarom ik voor mijn dochter een voltijd Nederlandse school zoek.


Mijn dochter van 6 jaar oud (20-09-2014) zoekt naast de Nederlandse bijlessen op een NOB-school in Indonesie (40 min per les, 5 dagen per week), ook nog meer lessen zodat ze digitaal tot een voltijd basisschool lesstof kan komen. We verblijven nu dus ook in Indonesië.


Mijn dochter verstaat 60-70% Nederlands en de grammaticale structuur van haar zinnen zijn nog niet altijd perfect. Ze spreekt namelijk voornamelijk Engels. Daar probeer ik verandering in te brengen.

Ik zoek een onlineschool, waarbij mijn dochter en later ook mijn zoon digitaal het Nederlandse onderwijs kunnen volgen. Het probleem nu in Indonesie, waarbij er maar één voltijd school aanwezig is, waar ze ook Nederlands les krijgen: 


https://www.nordangliaeducation.com/en/our-schools/indonesia/jakarta/nas

Het probleem is dat de lesgelden 283 miljoen per jaar zijn. 

Dus 16.200 (Zestienduizend twee honderd) euro per jaar per kind.

Zie lesgelden hier: https://www.nordangliaeducation.com/en/our-schools/indonesia/jakarta/nas/admissions/our-fees


Ik dacht dat alle kinderen met een Nederlandse nationaliteit recht hadden op Nederlands onderwijs, dat dit ook gesubsidieerd zou zijn en dat de voornaamste reden is om de Nederlandse taal te leren en niet direct van wordt verwacht dat ze de taal al vloeiend spreken.


Dit wordt namelijk niet geëist door alle asielzoekers, waarvan de aantallen steeds oplopen. 

Ik weet daarnaast dat er ook digitale scholen zijn die Nederlands lesgeven. Het nadeel van deze scholen zijn, dat als de kinderen niet 100% vloeiend Nederlands spreken ze niet aangenomen worden.

Dit doen ze trouwens niet bij de deeltijd NOB scholen zoals de NTC- Bali waar ze parttime dus harstikke goed lesgeven aan iedereen ook al is het Nederlands nog niet 100%, daarvoor gaan ze natuurlijk naar deze scholen om het te leren. Logisch toch? Blijkbaar niet voor de voltijd-digitaal onderwijs.


Hier zie je de 8 Nederlandse scholen die op afstand lesgeven: https://www.stichtingnob.nl/Het-onderwijs/Nederlands-onderwijs-op-afstand

Ik heb alle scholen op die pagina onder de loep genomen en dit zijn mijn bevindingen:


TWEETALIGE KIDS  

Op de vragenpagina: https://tweetaligekids.nl/faqs/

Daar staan 2 vragen die erg demotiverend zijn voor kinderen die nog geen 100% Nederlands thuis spreken, door wat voor omstandigheden dan ook en dat nu wel willen/kunnen leren:


Moeten we thuis Nederlands spreken?

Ja, het is zeker aan te raden om thuis geheel of gedeeltelijk Nederlands te spreken.  Het is voor je kind heel lastig om een taal te leren die thuis niet gesproken wordt en soms heeft je kind ook een beetje hulp nodig bij het programma.


Zijn jullie programma's ook geschikt voor beginners?

Nee, onze programma's zijn niet geschikt voor beginners. Onze lespakketten zijn alleen geschikt voor kinderen die al Nederlands thuis spreken en dit verder uit willen breiden met lezen en schrijven. Het niveau van onze lespakketten is zoals op de Nederlandse basisscholen en dus veel te hoog gegrepen voor kinderen die niet voldoende Nederlands begrijpen.


Welke percentage Nederlands wordt met gedeeltelijk verstaan? 

Als mijn kind de lesstof niet begrijpt in het Nederlands, worden ze dan niet in het Engels meegeholpen? Of keren de docenten hun rug dan toe? Als antwoord op deze vraag was het duidelijk dat het bij deze school niet zo werkt.


WERELDSCHOOL

Bij de wereldschool.nl heb ik telefonisch contact gehad, ook met de opmerking dat als mijn kind nog niet vloeiend de Nederlandse taal beheerst, ze dan niet in het Engels geholpen wordt om steun te geven.

Dus mijn kind wordt hier niet geaccepteerd, ze zal alleen maar in het Nederlands geholpen worden en daar mee uit. Erg hard en zeer ontmoedigend voor ouders en hun kinderen. 


EDUFAX 

Voor de edufax website zie ik : er is geen site geconfigureerd voor deze domeinnaam

 

IBID Education en LanguageOne Online

 Is voor 14-18 en 7 -18 jarigen, dus niet relevant voor mijn kinderen.


WORLDWIDEJUF 

Deze school lijkt interessant, maar weet niet of ze ook op dezelfde wijze studenten afwijzen als ze geen vloeiend Nederland praten.


STICHTING INIO

Niet duidelijk op de tarievenlijst hier: PDF tarieven

Hoeveel lessen er per week zijn. Alleen dat het 30 min per les is. Hier is ook niet duidelijk of kinderen die geen vloeiend Nederlands spreken hieraan kan deelnemen.NEDERLANDS ONDERWIJS

Op de site https://nederlandsonderwijs.com/onderwijs/

Staat dat er lessen zijn van 35 min. Maar niet hoeveel lessen er per week zijn.


De vraag  is wanneer je een beginner bent in de Nederlandse taal, maar wel de Nederlandse nationaliteit bezit en niet de Nederlandse les op een lokale school kunt leren tegen betaalbare prijzen,  je dan geen recht op voltijd digitaal onderwijs in het Nederlands vanuit elk land ter wereld?

Op de NOB sites zie ik bijv. wel staan:

"Ook kan het volledig onderwijs op afstand (digitaal) gevolgd worden."

Bron: https://www.stichtingnob.nl/Het-onderwijs/Nederlands-onderwijs-op-een-dagschool

Dus er zijn subsidies, voor buitenlandse bijles scholen., maar geen voltijd onderwijs. Dit zou nogmaals vanuit Nederland moeten kunnen.


ASIELZOEKERS KRIJGEN WEL NEDERLANDS ONDERWIJS.

Zoals op de website staat aangegeven van de rijksoverheid: 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/vraag-en-antwoord/onderwijs-asielzoekerskinderen

"Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. Ook kinderen van asielzoekers gaan zo snel mogelijk naar school. In ieder geval binnen 3 maanden nadat ze in Nederland zijn aangekomen."

Dus kinderen van asielzoekers die geen woord Nederlands kunnen spreken, krijgen gewoon els in Nederland, maar staatsburgers die in het buitenland wonen worden niet eens aangenomen als ze de taal NIET VLOEIEND spreken.


Nu in Nederland zelfs al wil je terugkomen, is er een HEEL groot huurprobleem. Dit is bekend vanuit het kabinet.


- Het stikstof probleem, waarbij er veel minder gebouwd mag worden. In 2019 toen de wet intrad nam het aantal woningbouwvergunningen met 18 procent af Enorme wachtrijen voor sociale woningen, kan 5-15 jaren duren. Het is een overduideljik probleem dat er een groot woningtekort en daardoor een woonprobleem is in Nederland.

https://www.parool.nl/nederland/huurder-sociale-huurwoning-moet-langer-wachten-en-is-duurder-uit~b2736d7c/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F


- Urgentieverklaring werd afgewezen

- Kinderen kunnen geen volledig Nederlands onderwijs volgen.


Met andere woorden is het duidelijk dat de Nederlandse staatsburgers op de tweede plaats worden gezet. De asielzoekers krijgen wel voorrang en krijgen direct woonruimte. 

Waarom worden Nederlanders op de tweede plaats gezet?


DOEL

Waarom is de NOB-subsidie nog van toepassing, wanneer deze scholen niet de plicht hebben om iedere Nederlander op weg te helpen desondanks ze een beperking hebben in de taal?

Aangezien mijn dochter nog niet 100% vloeiend Nederland spreekt, is het net zoals op de basisscholen in Nederland nog altijd noodzakelijk om geaccepteerd te worden vanwege de Nederlandse leerplichtwet. 


Aan de hand van deze wet mogen geen kinderen afgewezen worden, ook al spreken ze geen woord Nederlands (Ervaring van vrienden). 

Mijn kind, die niet in Nederland verblijft heeft niet te maken met de Nederlandse leerplicht.


1) Het doel is om mijn kind toe te laten op één van deze scholen in groepslessen, desondanks ze niet vloeiend Nederlands spreekt niet in Nederland woont. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat we weer in Nederland gaan wonen. Dus een voltijd Nederlandse online opleiding.

Ik en velen andere Nederlandse kinderen in een dergelijke situatie hebben hetzelfde probleem.


2) Een andere mogelijkheid is, om aanspraak te maken op subsidie, zodat de kosten voor mijn kind betaalbaar gemaakt kan worden voor lokale scholen waar ook Nederlands wordt gegeven.


2 Reacties:

U dient eerst ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen. Indien u nog niet geregistreerd bent, kan dat HIER .

Wellicht ook Interessant.

 Tekort / te dure woonruimte in Nederland
  • door Andrew Fizia
  • 2021-Jul-06
Tekort / te dure woonruimte in Nederland
 Experimentele & geforceerde vaccinaties
  • door Andrew Fizia
  • 2021-Jun-23
Experimentele & geforceerde vaccinaties
 Medische discriminatie maatschappij
  • door Andrew Fizia
  • 2021-Jul-10
Medische discriminatie maatschappij
 Waardeloos demissionaire kabinet
  • door Andrew Fizia
  • 2021-Jul-11
Waardeloos demissionaire kabinet